Casa Corpului Didactic Satu Mare, Powered by Joomla!
Concurs Naţional „Laudă seminţelor, celor de faţă şi-n veci tuturor!” Imprimare Email
Luni, 26 Februarie 2018 09:45

Dragi colegi,

Casa Corpului Didactic Alba și Inspectoratul Şcolar  Judeţean Alba  vă invita să participați cu lucrări la cea de a XIII-a ediţie a Concursului Naţional „Laudă seminţelor, celor de faţă şi-n veci tuturor!”,  ce se va  desfăşura în cadrul manifestărilor Festivalului Internaţional “Lucian Blaga”.

 

Scurtă prezentare a Concursului Naţional „Laudă seminţelor, celor de faţă şi-n veci tuturor!”

 

Proiectul educativ este un concurs național interdisciplinar ce antrenează elevii și cadrele didactice în activități complexe de cercetare, creație literar-artistică și traduceri concretizate prin lucrări la următoarele secțiuni:

I. Eseuri, critică şi istorie literară pe tema operei şi vieţii lui Lucian Blaga (elevi şi cadre didactice);

II.  Creaţie literară – Poezie (elevi şi cadre didactice);

III. Traduceri (în limbile engleză, franceză)  a unor fragmente din opera lui Lucian Blaga (elevi şi cadre didactice);

IV.  Artă plastică (elevi şi cadre didactice);

V.  Informare-documentare (numai pentru elevi).

 

Participanţi:

La concurs poate participa orice elev sau cadru didactic care se înscrie în termenul stabilit şi respectă regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului.

Locul de desfăşurare:

Etapa I. Faza locală – în școala  dumneavoastră. În cazul în care nu se organizează fază locală atunci se poate participa în condiţiile art. 9 din Regulament – fază locală. Dacă nu se organizează nici fază județeană atunci se poate participa în condiţiile art. 10 din Regulament – fază județeană. Se vor trimite lucrările direct  la CCD Alba.

Etapa II. Faza judeţeană – în judeţul dumneavoastră. În cazul în care nu se organizează fază judeţeană atunci se poate participa în condiţiile art. 13, din Regulament – fază naţională;

Etapa III. Faza naţională –  la CCD Alba.

 

Calendarul activităților este pe site-ul CCD Alba: http://www.ccdab.ro/actiuni in derulare/Blaga 2018.pdf

Pentru detalii despre  Concursului Naţional „Laudă seminţelor, celor de faţă şi-n veci tuturor!”, va trebui să intrați pe site CCD Alba,   http://www.ccdab.ro/, la Sectiunea „ACTIUNI IN DERULARE”.
Faceti  clic pe:  PROIECT EDUCATIV: găsiți Regulamentul concursului.
Faceti  clic pe:  DETALII-ADRESA CCD-ANEXA 1,2,3,4 veți găsi:
ANEXA 1:  Precizari privind secțiunile concursului (atenție pct. 7 Informare documentare unde trebuie 2 lucrari: cu biblioteci; și fara biblioteci);
ANEXA 2:  Criteriile de jurizare;
ANEXA 3:  Calendarul concursului
ANEXA 4:  Fisa de inscriere
Cu deosebită stimă,
Director CCD Alba,
Prof. Deák-Székely Szilárd Levente
Attachments:
Download this file (Invitatie_ccdalba.doc)Invitatie_ccdalba.doc[ ]57 Kb
 

Noutăţi

 • Invitatie la Conferinta superTeach de la Timisoara

  După Conferința SuperTeach de la Sibiu vă așteptăm cu mare drag la ultima ediție din acest an școlar, Conferința SuperTeach Timișoara!

  Vă mai puteți înscrie până marți seara la ora 19.00! După această zi vom da în print materialele personalizate (ecusoane, diplome etc) pentru a fi totul pus la punct special pentru dumneavoastră.

 • Simpozion International ,,Orizonturi didactice - editia 2018”

  Casa Corpului Didactic Calarasi vă invită să participati în data de 26 mai 2018 la Simpozionul International ,,Orizonturi didactice - editia 2018” .

  Mai multe detalii se găsesc în fisierele atasate.

 • Simpozionul Internaţional “STRATEGII PENTRU EDUCAŢIE“

  Simpozion Internaţional “STRATEGII PENTRU EDUCAŢIE“  Ediţia a II-a şi lansarea de carte “Dicţionar enciclopedic de pedagogie” de prof. univ. dr. SORIN CRISTEA – Universitatea din Bucureşti – profesor de înalt prestigiu din învăţământul românesc şi internaţional