Casa Corpului Didactic Satu Mare, Powered by Joomla!
Concurs Naţional „Laudă seminţelor, celor de faţă şi-n veci tuturor!” Imprimare Email
Luni, 26 Februarie 2018 09:45

Dragi colegi,

Casa Corpului Didactic Alba și Inspectoratul Şcolar  Judeţean Alba  vă invita să participați cu lucrări la cea de a XIII-a ediţie a Concursului Naţional „Laudă seminţelor, celor de faţă şi-n veci tuturor!”,  ce se va  desfăşura în cadrul manifestărilor Festivalului Internaţional “Lucian Blaga”.

 

Scurtă prezentare a Concursului Naţional „Laudă seminţelor, celor de faţă şi-n veci tuturor!”

 

Proiectul educativ este un concurs național interdisciplinar ce antrenează elevii și cadrele didactice în activități complexe de cercetare, creație literar-artistică și traduceri concretizate prin lucrări la următoarele secțiuni:

I. Eseuri, critică şi istorie literară pe tema operei şi vieţii lui Lucian Blaga (elevi şi cadre didactice);

II.  Creaţie literară – Poezie (elevi şi cadre didactice);

III. Traduceri (în limbile engleză, franceză)  a unor fragmente din opera lui Lucian Blaga (elevi şi cadre didactice);

IV.  Artă plastică (elevi şi cadre didactice);

V.  Informare-documentare (numai pentru elevi).

 

Participanţi:

La concurs poate participa orice elev sau cadru didactic care se înscrie în termenul stabilit şi respectă regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului.

Locul de desfăşurare:

Etapa I. Faza locală – în școala  dumneavoastră. În cazul în care nu se organizează fază locală atunci se poate participa în condiţiile art. 9 din Regulament – fază locală. Dacă nu se organizează nici fază județeană atunci se poate participa în condiţiile art. 10 din Regulament – fază județeană. Se vor trimite lucrările direct  la CCD Alba.

Etapa II. Faza judeţeană – în judeţul dumneavoastră. În cazul în care nu se organizează fază judeţeană atunci se poate participa în condiţiile art. 13, din Regulament – fază naţională;

Etapa III. Faza naţională –  la CCD Alba.

 

Calendarul activităților este pe site-ul CCD Alba: http://www.ccdab.ro/actiuni in derulare/Blaga 2018.pdf

Pentru detalii despre  Concursului Naţional „Laudă seminţelor, celor de faţă şi-n veci tuturor!”, va trebui să intrați pe site CCD Alba,   http://www.ccdab.ro/, la Sectiunea „ACTIUNI IN DERULARE”.
Faceti  clic pe:  PROIECT EDUCATIV: găsiți Regulamentul concursului.
Faceti  clic pe:  DETALII-ADRESA CCD-ANEXA 1,2,3,4 veți găsi:
ANEXA 1:  Precizari privind secțiunile concursului (atenție pct. 7 Informare documentare unde trebuie 2 lucrari: cu biblioteci; și fara biblioteci);
ANEXA 2:  Criteriile de jurizare;
ANEXA 3:  Calendarul concursului
ANEXA 4:  Fisa de inscriere
Cu deosebită stimă,
Director CCD Alba,
Prof. Deák-Székely Szilárd Levente
Attachments:
Download this file (Invitatie_ccdalba.doc)Invitatie_ccdalba.doc[ ]57 Kb
 

Noutăţi

 • Concurs Naţional de Creativitate Didactică în domeniul materialelor auxiliare

  Ministerul Educației Naționale, în colaborare cu Institutul Român pentru Drepturile Omului, organizează "Concursul Naţional de Creativitate Didactică în domeniul materialelor auxiliare destinate educației pentru drepturile omului, democrație și o cultură a păcii", Ediția a IX-a.

 • Curs de formare avizat „Gândirea critică – abilitate indispensabilă copilului preșcolar în secolul XXI”

  Stimați colegi,

  Casa Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare va derula cursul de formare avizat „Gândirea critică – abilitate indispensabilă copilului preșcolar în secolul XXI”, curs gratuit cu o durată de 32 de ore. Cursul se adresează cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și se va desfășura începând cu data de 16.03.2018 – 27.03.2018.

   

 • Curs de formare avizat „Educație ecologică”

  Stimați colegi,

  Casa Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare va derula cursul de formare avizat „Educație ecologică”, curs gratuit cu o durată de 26 de ore. Cursul se adresează cadrelor didactice din învățământul preuniversitar (educatori, învățători, profesori de biologie și științe, profesori diriginți) și se va desfășura începând cu data de 16.03.2018 – 26.03.2018.