Casa Corpului Didactic Satu Mare, Powered by Joomla!
Concurs Naţional „Laudă seminţelor, celor de faţă şi-n veci tuturor!” Imprimare Email
Luni, 26 Februarie 2018 09:45

Dragi colegi,

Casa Corpului Didactic Alba și Inspectoratul Şcolar  Judeţean Alba  vă invita să participați cu lucrări la cea de a XIII-a ediţie a Concursului Naţional „Laudă seminţelor, celor de faţă şi-n veci tuturor!”,  ce se va  desfăşura în cadrul manifestărilor Festivalului Internaţional “Lucian Blaga”.

 

Scurtă prezentare a Concursului Naţional „Laudă seminţelor, celor de faţă şi-n veci tuturor!”

 

Proiectul educativ este un concurs național interdisciplinar ce antrenează elevii și cadrele didactice în activități complexe de cercetare, creație literar-artistică și traduceri concretizate prin lucrări la următoarele secțiuni:

I. Eseuri, critică şi istorie literară pe tema operei şi vieţii lui Lucian Blaga (elevi şi cadre didactice);

II.  Creaţie literară – Poezie (elevi şi cadre didactice);

III. Traduceri (în limbile engleză, franceză)  a unor fragmente din opera lui Lucian Blaga (elevi şi cadre didactice);

IV.  Artă plastică (elevi şi cadre didactice);

V.  Informare-documentare (numai pentru elevi).

 

Participanţi:

La concurs poate participa orice elev sau cadru didactic care se înscrie în termenul stabilit şi respectă regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului.

Locul de desfăşurare:

Etapa I. Faza locală – în școala  dumneavoastră. În cazul în care nu se organizează fază locală atunci se poate participa în condiţiile art. 9 din Regulament – fază locală. Dacă nu se organizează nici fază județeană atunci se poate participa în condiţiile art. 10 din Regulament – fază județeană. Se vor trimite lucrările direct  la CCD Alba.

Etapa II. Faza judeţeană – în judeţul dumneavoastră. În cazul în care nu se organizează fază judeţeană atunci se poate participa în condiţiile art. 13, din Regulament – fază naţională;

Etapa III. Faza naţională –  la CCD Alba.

 

Calendarul activităților este pe site-ul CCD Alba: http://www.ccdab.ro/actiuni in derulare/Blaga 2018.pdf

Pentru detalii despre  Concursului Naţional „Laudă seminţelor, celor de faţă şi-n veci tuturor!”, va trebui să intrați pe site CCD Alba,   http://www.ccdab.ro/, la Sectiunea „ACTIUNI IN DERULARE”.
Faceti  clic pe:  PROIECT EDUCATIV: găsiți Regulamentul concursului.
Faceti  clic pe:  DETALII-ADRESA CCD-ANEXA 1,2,3,4 veți găsi:
ANEXA 1:  Precizari privind secțiunile concursului (atenție pct. 7 Informare documentare unde trebuie 2 lucrari: cu biblioteci; și fara biblioteci);
ANEXA 2:  Criteriile de jurizare;
ANEXA 3:  Calendarul concursului
ANEXA 4:  Fisa de inscriere
Cu deosebită stimă,
Director CCD Alba,
Prof. Deák-Székely Szilárd Levente
Attachments:
Download this file (Invitatie_ccdalba.doc)Invitatie_ccdalba.doc[ ]57 Kb
 

Noutăţi

 • În atenția doamnelor și domnilor directori

  Doamnelor și domnilor Directori,
  Urmare adresei Direcției Generale Relații Internaționale și Afaceri Europene nr.1607/SA/03.12.2018, vă comunicăm:
  Centrul European de Limbi Moderne (CELM) al Consiliului Europei, va organiza miercuri, 12 decembrie 2018, în intervalul 9.00 - 10.30, o transmisiune în direct, în limbile engleză și franceză, cu tema Încurajarea inovării în educația lingvistică (Inspiring innovation in language education / Inspirer l’innovation dans l’éducation aux langues)

 • Curs de formare avizat „Modelarea comportamentului psiho-emoțional – drumul spre prevenirea și combaterea violenței”

  Stimați colegi,

  Casa Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare va derula cursul de formare avizat „Modelarea comportamentului psiho-emoțional – drumul spre prevenirea și combaterea violenței”, curs gratuit cu o durată de 26 de ore. Cursul se adresează tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și se va desfășura începând cu data de 07.12.2018 – 15.12.2018.

 • Curs avizat „Aspecte metodologice privind predarea-învățarea interactivă centrată pe elev la Limba și literatura română”

  Stimați colegi,

  Casa Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare organizează cursul „Aspecte metodologice privind predarea-învățarea interactivă centrată pe elev la Limba și literatura română”, curs gratuit inclus în oferta avizată de MEN pentru anul școlar 2018-2019, formatori: prof. dr. Natalia BOLOȘ, inspector IȘJ Satu Mare și prof. Anca SEUCEA, director Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”, responsabil de curs Cristina Gherman, metodist CCD Satu Mare.