Casa Corpului Didactic Satu Mare, Powered by Joomla!
În atenția doamnelor și domnilor directori Imprimare Email
Vineri, 07 Decembrie 2018 09:17

Doamnelor și domnilor Directori,
Urmare adresei Direcției Generale Relații Internaționale și Afaceri Europene nr.1607/SA/03.12.2018, vă comunicăm:
Centrul European de Limbi Moderne (CELM) al Consiliului Europei, va organiza miercuri, 12 decembrie 2018, în intervalul 9.00 - 10.30, o transmisiune în direct, în limbile engleză și franceză, cu tema Încurajarea inovării în educația lingvistică (Inspiring innovation in language education / Inspirer l’innovation dans l’éducation aux langues)

Scopul evenimentului este de a promova următorul program de activități al Centrului, pentru perioada 2020-2023, Încurajarea inovării în educația lingvistică: contexte în schimbare, competențe în evoluție (Inspiring innovation in language education: changing contexts, evolving competences / Inspirer l’innovation dans l’éducation aux langues : contextes changeants, compétences en évolution).

Evenimentul va facilita informarea asupra activității Centrului, cu accent pe modalitățile de implicare în viitorul program de activități și a beneficiilor asociate. De asemenea, participanții vor avea ocazia de a se familiariza cu formatul și tematicile Apelului de propuneri de proiecte, componentă centrală a programului CELM. Lansarea Apelului va avea loc în luna ianuarie 2019.

La transmisiunea în direct vor participa membri ai Professional Network Forum (o rețea de asociații și organizații internaționale axate pe educația lingvistică și evaluare), coordonatori de proiecte, consultanți CELM, precum și membri ai Comitetului de conducere al CELM, în calitate de reprezentanți ai autorităților naționale. Fiecare dintre acești invitați va oferi propria perspectivă asupra provocărilor actuale din domeniul învățării limbilor și a modului în care Centrul poate contribui prin intermediul viitorului său program de activități.

Participanții se vor putea angaja în conversații online (chat) pentru a adresa întrebări.

Link-ul către transmisiunea în direct este:  www.ecml.at/livestream

Muza Maftei
Director Direcția Învățare pe Tot Parcursul Vieții
Directia Generala Învățământ Secundar Superior și Educație Permanentă

 

 

Ultima actualizare în Vineri, 07 Decembrie 2018 09:22
 

Noutăţi

 • Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti

  Bună ziua, doamnelor și domnilor Directori,

  Vă rugăm să diseminați la nivelul unităților de învățământ din județele dumneavoastră, informațiile, regăsite în atașament, referitoare la lansarea de către Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti a unui serviciu online de consultanţă filologico-didactică, destinat profesorilor de limba română şi învăţătorilor.

 • Curs avizat „Strategiile didactice - componente de bază ale procesului de învăţământ”

  Casa Corpului Didactic Satu Mare va derula cursul de formare avizat „Strategiile didactice - componente de bază ale procesului de învăţământ”, cu o durată de 24 de ore, formator: prof. SĂSĂRAN MARIANA.

 • Curs avizat „Marketing educațional în activitatea didactică”

  Stimați colegi,

  Casa Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare organizează cursul „Marketing educațional în activitatea didactică”, curs gratuit inclus în oferta avizată de MEN pentru anul școlar 2018-2019, avându-l formator pe dl prof. CODREAN MUGUREL de la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare, responsabil de curs fiind Cristina Gherman, metodist CCD Satu Mare.