Casa Corpului Didactic Satu Mare, Powered by Joomla!
Curs avizat MEC „Abilități pentru dezvoltare” Imprimare Email
Miercuri, 22 Ianuarie 2020 15:37

Stimați colegi,

Casa Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare anunță organizarea cursului avizat MEC „Abilități pentru dezvoltare”, program realizat de Casa Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare în parteneriat cu Asociația Cluburilor Lions District 124 România, responsabil de curs fiind Cristina Gherman, metodist CCD Satu Mare.

Programul Abilități pentru dezvoltare reprezintă componenta care se adresează elevilor din învățământul primar, a programului LionsQuest – cel mai utilizat program de învățare de abilități pentru viață (conform https://www.lions-quest.org/), implementat în 105 țări. Programul propune pregătirea cadrelor didactice pentru a implementa disciplina Abilități pentru dezvoltare ca o ofertă curriculară opțională pentru învățământul primar, proiectată pentru un buget de timp de o oră/săptămână.

În urma participării la programul de formare de 16 ore – profesorii din învățământ primar vor primi în mod gratuit, kitul Abilități pentru dezvoltare, care conține: Ghidul programului, Setul de manuale (clasa pregătitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a, clasa a IV-a, DVD-ul cu materiale în format electronic – fișele de lucru cu elevii, fișele de lucru cu familia, proiectabile pentru unitățile de învățare, Ghidul – Familia ca partener).

Poate să se înscrie la curs personalul didactic de predare din învăţământul primar. Cursul are o durată de 16 de ore și se va desfășura în luna prima parte a lunii martie 2020. Prezența la curs este obligatorie pe toată durata celor 16 ore, activitatea de formare desfășurându-se într-un weekend, după următorul program: vineri - 4 ore, sâmbătă - 8 ore, duminică - 4 ore.

Înscrierea la curs se face individual de fiecare cadru didactic doritor, trimițând un e-mail de pe adresa personală, până în 6 februarie 2020, pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ; la subiectul mailului va fi scris „Curs LIONS”, iar în cuprinsul mailului vor fi precizate următoarele date:

• numele și prenumele cadrului didactic

• școala unde predă și specializarea

• numărul de telefon la care poate fi contactat.

Selecția celor 32 de cursanți va avea în vedere ordinea înscrierii și asigurarea unui grad mare de reprezentativitate a școlilor din județul Satu Mare.

Tabelul cu cadrele didactice selectate pentru a participa la curs va fi publicat pe forumul IȘJ în 11 februarie 2020.

 

Director,

Prof. dr. Ioan-Vasile VIMAN

 

Noutăţi

 • Adeverințe - proiect CRED

  În atenția absolvenților programelor de formare:

  Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți. Formare nivel II – învățământ primar și

  Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți. Formare nivel II – învățământ gimnazial

   

  Adeverințele de formare din cadrul proiectului CRED, se pot ridica de la sediul Casei Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare, de la profesorii metodiști , conform următorului program:

  20 iulie – 7 august 2020

  24 august – 11 septembrie 2020

  între orele 9,00 – 13,00

   

  Director CCD SM

  Prof. Monica-Liliana Chiș

 • Eveniment online CRED - joi, 25 iunie 2020

  Dragi colegi,

  Joi, 25 iunie 2020, de la ora 14.00, va avea loc un eveniment online in cadrul proiectului CRED.

  Vă transmit mesajul doamnei Merima Petrovici, manager al proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED:

 • Către toate unitățile de învățământ din județul Satu Mare (învățământ primar și gimnazial)

  Ref.: A doua ediție a Selecției naționale de bune practici „Creatori de Educație“ – modificarea calendarului

  Stimată doamnă/Stimate domnule director,

  Vă informăm că perioada de înscriere în Selecția Națională de bune practici „Creatori de Educație”, desfășurată în cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” - CRED, a fost prelungită cu două săptămâni, până la data de 5 iulie 2020.