Casa Corpului Didactic Satu Mare, Powered by Joomla!
Anunț CCD_Lions Imprimare Email
Marţi, 05 Mai 2020 18:34

Dragi colegi,

În aceste zile dificile, când toți suntem preocupați de  cel mai important subiect - epidemia de coronavirus COVID-19, gândul nostru se îndreaptă către dumneavoastră.

Procesul didactic a depășit  limitele fizice spațiale ale şcolilor noastre, în aceste momente dificile pentru toţi, și am reușit să ne reinventăm, așadar am demonstrat împreună,  adaptabilitate și solidaritate în  inovație, pentru ca învătarea să poată continua, chiar și la distanță.  Vom învăța cu toții din această experiență, atât despre utilizarea instrumentelor pedagogice online, cât și despre motivația  datorită căreia  educația îmbracă forme noi.

Ȋmpreună, încercăm să creăm un mediu al normalității în timp ce trăim această nouă normalitate temporară. Părinții, profesorii și educatorii caută activități care să ajute la implicarea și susținerea copiilor/tinerilor, la reducerea stresului în aceste momente dificile.

Vă informăm că instituția noastră este partener în organizarea Seminarului de evaluare-informare Lions Quest, seminar inițiat de  Lions Quest Romania împreună cu CCD Satu-Mare și cu CJRAE Satu Mare. Vor participa la acest seminar profesorii consilieri şcolari, iar seminarul se va desfășura  luni, 11 mai 2020, începând cu ora 11.

Moderatorii seminarului vor fi: Alina IOSEP – formator Lions Quest, Sinziana CRISTEA – director CJRAE Satu Mare,  Marin Florin ILIEŞ – directorul programului Lions Quest în România.

Ȋn cadrul seminarului, vor fi prezentate noile resurse educaţionale  ale programului Lions Quest: modulele Abilităţi pentru Dezvoltare (învăţământ primar) şi Abilităţi pentru Acţiune (învăţământ liceal). De asemenea, vor fi prezentate și resursele educaţionale elaborate de  Fundaţia Internaţională a Cluburilor Lions, în cadrul programul Lions Quest, cu sprijinul CASEL (Collaborative for Academic, Social, and Emotional Learning – Chicago, IL), destinate educatorilor pentru a fi utilizate şi în învățarea la distanță, dar și pentru ca părinții să le poată folosi acasă, împreună cu copiii lor, în contextul în care şcolile de pretutindeni s-au închis din cauza pandemiei COVID-19.

Subliniem faptul că instituția noastră  are în oferta de formare continuă pentru acest an școlar 3 programe în parteneriat cu Lions, programe avizate pe care le vom derula imediat ce va fi posibil.

 

Prof. dr. Ioan-Vasile Viman

Director Casa Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare

 

prof. Cristina Gherman

metodist responsabil de program

 

 

Noutăţi

 • Selecție metodiști ISJ

  Vă transmitem atașat Procedura operațională cu privire la selecțiea cadrelor didactice în vederea ocupării funcției de metodist în specialitate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare în anul școlar 2020-2021.

 • Platformă de suport pentru profesorii care predau Educație socială la clasa a VII-a

  Vă transmitem atașat un document care descrie pe scurt noua platformă de suport pentru profesorii care predau Educație socială la clasa a VII-a (Educație pentru cetățenie democratică), platformă realizată de Institutul Intercultural Timișoara.

 • Apel selecție proiect CRED

  Către unitățile de învățământ din județul Satu Mare

  Stimată doamnă director/ Stimate domnule director

  Ca urmare a Adresei Ministerului Educației și Cercetării nr. 3350/03.09.2020, vă informăm că vom continua procesul de selecție a cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial din județul Satu Mare, în vederea participării la programele de formare profesională continuă  „CRED – Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți. Formare nivel II – învățământ primar”, respectiv „CRED – Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți. Formare nivel II – învățământ gimnazial”, acreditate de Casa Corpului Didactic Cluj.