Casa Corpului Didactic Satu Mare, Powered by Joomla!
Către toate unitățile de învățământ din județul Satu Mare (învățământ primar și gimnazial) Imprimare Email
Vineri, 19 Iunie 2020 16:56

Ref.: A doua ediție a Selecției naționale de bune practici „Creatori de Educație“ – modificarea calendarului

Stimată doamnă/Stimate domnule director,

Vă informăm că perioada de înscriere în Selecția Națională de bune practici „Creatori de Educație”, desfășurată în cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” - CRED, a fost prelungită cu două săptămâni, până la data de 5 iulie 2020.

 

Această decizie a fost luată pentru a oferi cât mai multor cadre didactice oportunitatea de a evidenția activitățile originale sau soluțiile inovatoare aplicate la clasă, în contextul în care selecția din acest an se desfășoară în condiții speciale ce presupun, pentru dascăli, un volum foarte mare de muncă.

Pentru a asigura un act educațional de calitate, dascălii sunt adeseori nevoiți să fie flexibili și să își adapteze modul de predare, să reinventeze dinamica întregului act educațional și, uneori, să se reinventeze pe ei înșiși. De aceea, ne dorim ca un număr cât mai mare de învățători și profesori să aibă ocazia de a se înscrie în selecție și de a deveni, poate, modele inspiraționale pentru întreaga comunitate didactică din România.

În conformitate cu prevederile Regulamentului selecției, ediția 2020, vor fi luate în considerare proiecte de bune practici realizate în ultimii 2 ani școlari (2017-2018, 2018-2019), precum și proiecte noi, realizate în contextul situației de urgență, în perioada de suspendare a cursurilor față în față. Vor fi selectate și premiate 50 de exemple de bune practici în educație, după cum urmează:

 • 20 de modele din învățământul primar;
 • 30 de modele din învățământul gimnazial (TC, CDS, activități extracurriculare/extrașcolare).

 

Din cele 50, maximum 20 de modele de bune practici vor viza proiecte realizate în condițiile speciale de urgență din ultimele luni, iar dintre acestea, maximum 5 vor face referire la modele de bune practici din unități de învațământ aflate în zone dezavantajate.

Vă așteptăm, așadar, pe pagina dedicată selecției, www.creatorideeducatie.ro, pentru a propune modele de bune practici educaționale. Reamintim, totodată, că sunt acceptate inclusiv înscrierile propriilor activități și proiecte de bune practici.

Vă prezentăm un sumar al celor mai importante momente din calendarul selecției:

 

 • 4 mai – 5 iulie 2020: înscrierea propunerilor de bune practici;
 • 6 iulie – 31 iulie 2020: validarea online privind condițiile de eligibilitate a propunerilor înscrise;
 • 1 august – 31 august 2020: selecția modelelor de bune practici.

 

Anunțul privind clasamentul final va fi făcut public ulterior.În funcție de evoluția situațiilor speciale de urgență/alertă la nivel național, etapele de organizare și desfășurare ale Selecției Naționale „Creatori de Educație” – 2020 (specificate în regulamentul postat pe site-ul dedicat selecției, www.creatorideeducatie.ro) pot suporta modificări.

https://www.educred.ro/stiri/perioada-de-inscriere-in-selectia-creatori-de-educatie-a-fost-prelungita-pana-la-5-iulie-2020/

 

Expert local coordonare formare,

Prof. dr. Ioan VIMAN

 

Ultima actualizare în Vineri, 19 Iunie 2020 17:17
 

Noutăţi

 • Adeverințe - proiect CRED

  În atenția absolvenților programelor de formare:

  Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți. Formare nivel II – învățământ primar și

  Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți. Formare nivel II – învățământ gimnazial

   

  Adeverințele de formare din cadrul proiectului CRED, se pot ridica de la sediul Casei Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare, de la profesorii metodiști , conform următorului program:

  20 iulie – 7 august 2020

  24 august – 11 septembrie 2020

  între orele 9,00 – 13,00

   

  Director CCD SM

  Prof. Monica-Liliana Chiș

 • Eveniment online CRED - joi, 25 iunie 2020

  Dragi colegi,

  Joi, 25 iunie 2020, de la ora 14.00, va avea loc un eveniment online in cadrul proiectului CRED.

  Vă transmit mesajul doamnei Merima Petrovici, manager al proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED:

 • Către toate unitățile de învățământ din județul Satu Mare (învățământ primar și gimnazial)

  Ref.: A doua ediție a Selecției naționale de bune practici „Creatori de Educație“ – modificarea calendarului

  Stimată doamnă/Stimate domnule director,

  Vă informăm că perioada de înscriere în Selecția Națională de bune practici „Creatori de Educație”, desfășurată în cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” - CRED, a fost prelungită cu două săptămâni, până la data de 5 iulie 2020.